Schrijven online bevat veel informatie voor wie graag schrijft of wil gaan schrijven.

Benieuwd naar het komende nummer van Schrijven Magazine? Kijk hier.

 

 

In de aandacht:

DE GEDICHTENWEDSTRIJD

 

Insturen kan tot 31 december 2022

Zie voor alle info het reglement.

 

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs.

De gedichten worden anoniem, ze worden willekeurig aan de leden van de voorjury toegewezen, zodat er sprake is van een onbevooroordeelde verdeling. Ook de hoofdjury krijgt de namen van de dichters niet te zien.

De winnaar van De Gedichtenwedstrijd ontvangt €5.000, het hoogste geldbedrag voor één gedicht ter wereld. Ook de andere prijzen zijn niet gering: de tweede prijs bedraagt €2.500 en de derde prijs €1.000.

Alle gedichten in de Top 100 worden opgenomen in de wedstrijdbundel. Deze bloemlezing wordt uitgegeven door Poëziecentrum Gent en is vanaf de uitreiking in maart beschikbaar. 


Het doel van de wedstrijd is om meer mensen in Nederland en België te inspireren en te enthousiasmeren voor poëzie.
De wedstrijd werd tussen 2009 en 2019 georganiseerd onder de naam Turing Gedichtenwedstrijd en is geïnspireerd op de succesvolle National Poetry Competition in Engeland. Sinds het begin van de wedstrijd in 2009 hebben ruim 22.000 dichters circa 100.000 gedichten ingezonden.  

 

Lees alles onder Prijs de Poëzie

Labyrint

literaire leeskringen
gedichten lezen & schrijven
schrijfinspiratie & begeleiding

 

 

www.inhetlabyrint.nl
post@inhetlabyrint.nl