Schrijven online bevat veel informatie voor wie graag schrijft of wil gaan schrijven.

Benieuwd naar het komende nummer van Schrijven Magazine? Kijk hier.

 

 

In de aandacht:

4 juli 2022 Remco Campert (92) overleden

 

Schrijver en dichter Remco Campert is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij overleed 3 juli in zijn woonplaats Amsterdam, zo maakte zijn uitgever De Bezige Bij bekend: Hiermee verliest de Nederlandstalige literatuur een virtuoos auteur en een van haar meest geliefde schrijvers.

Vier jaar geleden maakte Campert al bekend dat hij stopte met schrijven, al verschenen er daarna nog wel 'notities' van zijn hand in de Volkskrant.

Campert wordt gezien als een van de belangrijkste naoorlogse dichters. Hij richtte met zijn vriend Rudy Kousbroek na de oorlog het tijdschrift Braak op, dat een podium werd voor de Vijftigers, een experimentele kunstenaarsstroming. Campert werd daar ook toe gerekend, maar anders dan andere Vijftigers zoals Lucebert en Gerrit Kouwenaar schreef hij toegankelijke, spreektalige gedichten.

Bij het grote publiek brak hij in 1961 door met zijn roman Het leven is vurrukkulluk, over een dag uit het lege bestaan van een groep Amsterdamse jongeren. Daarna publiceerde hij verschillende verhalenbundels, die ook goed verkocht werden.

Lees meer onder Campert.

 

 

Labyrint

literaire leeskringen
gedichten lezen & schrijven
schrijfinspiratie & begeleiding

 

 

www.inhetlabyrint.nl
post@inhetlabyrint.nl