Schrijfinspiratie winter 2014 november/december/januari

Gezegend?

 

Al gaat het langzaam dit najaar, we zijn aangeland in de tijd van verlies: de bladeren vallen en de bomen worden kaal. Dat de lucht daardoor zichtbaarder wordt is wellicht winst. Hoe dan ook is de winter een goede tijd om je zegeningen te tellen!

 

wat te doen

Maak een lijst van alles wat je gelukkig maakt en je dankbaar stemt. Kies er een speciaal opschrijfboekje voor, een dat je makkelijk meeneemt, want ook onderweg kom je van alles tegen, dat je een geluksmoment kan bezorgen (een rood-wit-gestipte paddestoel, zomaar langs de weg). Als ik zo'n vondst niet meteen noteer, ben ik het thuis weer vergeten, maar misschien werkt dat voor jou anders.

Maak je lijst zo concreet mogelijk: noem namen (mijn man Harm), benoem kleur (het rood-oranje-gevuurde van de herfstbladeren voor mijn raam,) geur (sinaasappelgeur) en specificeer momenten (gister naar een zeer trage film geweest, helemaal passend bij zondagmiddag).

 

Lees af en toe door jouw dankbaarheidslijst en vul hem aan. Deze lijst vormt een mooie inspiratie om regelmatig (wekelijks?) mee te schrijven:

 

Zo verzamel je je eigen dankbaarheids- of geluksmomenten en -anekdotes.

 

Misschien kan onderstaand gedicht je inspireren:

 

geluk

 

Tweemaal gezegend

kan dat?

jaren geleden op zee zag ik een walvis

en was buitenmate gelukkig

Vandaag zag ik hem weer

Geen weemoed om de vorige keer

om de jaren die voorbij

Tweemaal gezegend

 

D. Hillenius

 

Insturen@

Ik ben benieuwd naar jouw geluks- of dankbaarheidsanekdote(s)! Stuur je tekst naar post@inhetlabyrint.nl en lees hem hier terug.

Labyrint

literaire leeskringen
gedichten lezen & schrijven
schrijfinspiratie & begeleiding

 

 

www.inhetlabyrint.nl
post@inhetlabyrint.nl